вторник, 30 юни 2015 г.

Какво прочетох през месец Юни

Този месец нещо ме удари мързела от към четене и едвам успях да прочета и тези книги. Успях да прочета 4 от книгите, които си поставих за цел да прочета този месец, което за мен е добре, тъй като обикновено не успявам и 2 да прочета. Та, това са те.

1. “Сбъдната любов” от Дж. Р. Уорд. Това беше едно уникално начало на месеца. 5/5 звезди. По – подробно мнение може да видите в ревюто ми – цък.

2. “Необвързани момичета” от Джейн Костело. Много пъти съм казвала, че наистина много харесвам книгите на тази авторка. Тази не е изключение. Началото беше малко пренаситено откъм драма и имаше моменти, които бяха малко скучновати, но освен това книгата си беше страхотна и не съжалявам, че я прочетох. Героите много ми харесваха, въпреки че от време на време поведението им и действията им ми се струваха неуместни. Едно от многото неща, които харесвам в стила на писане на Джейн е, че придава хумор дори и на най – трагичните ситуации. През доста голяма част от книгата се смях. Книгата беше страхотна. 4/5 звезди.

3. “Град от пепел” от Касандра Клеър. След излизането на “Хрониките на Магнус Бейн” (които ужасно много искам да прочета в момента), си казах, че преди да посегна към тази книга, ще прочета поредиците “Реликвите на смъртните” и ”Адски устройства”, защото, до колкото разбрах, има герои и от двете поредици в тази книга. Та, започнах с тази поставена цел. Признавам, въпреки хубавите мнения за цялата поредица, изпитвах доста съмнения относно книгата, дали да я започна и дали ще ми хареса. Началото не беше от най – интересните, но пък колкото повече четях и колкото повече отивах към края на книгата, толкова по – интересно ставаше. Съжалявам, че книгата свърши, особено с такъв край и това, което стана между Клеъри и Джейс (само мен ли доста често ме дразнят?). Книгата наистина ми хареса, но не мога да й дам 5 звезди, съответно 4/5.

4. “Прокълната нощ” от Джина Шоуолтър. Както може и да сте се досетили, колкото повече положителни ревюта има за една книга, толкова по – голямо съмнение изпитвам. Прочетох ревюто на Мели за цялата поредица и ме заинтригува. Но когато дойде моментът да я чета... не знам, някак ми се изпари желанието. Но всъщност книгата се оказа страхотна. Отдавна една книга не ме беше заинтригувала до толкова, че за един ден да я прочета цялата. Героите са страхотни, сюжетът е уникален, а фактът, че всичко е свързано с гръцката митология, още повече ме зарадва, тъй като аз си падам по нея. Към края имаше ужасно много напрежение, да не споменавам изненадите, които паднаха като гръм от ясно небе. Просто страхотна книга. Препоръчвам я на всеки. 5/5 звезди от мен.

5. “Full Moon Rising” by Keri Arthur. Последният ми досег до света на върколаците беше... всъщност, не мисля, че съм чела книга, в която главния герой да е върколак. Второстепенни персонажи, да, но не и главни. Затова и спонтанно (в 1 часа през нощта) реших да прочета книгата, да внеса малко разнообразие. Това беше като “Среднощен ловец”, само че с върколаци. Естествено, имаше разлики в сюжетите на двете книги, но главните героини бяха почти еднакви – и двете са различни от другите (изрод, както Райли обича да се нарича), и двете имат уникално чувство за хумор, и, ако не се бъркам, и двете са червенокоси. Сюжетът е страхотен, героите са изградени много добре и направо ти влизат под кожата. Книгата беше хубава, но нещо не ми достигна за 5 звезди, по скоро 4,5.

6. “Завета на кръвта” от Нора Лейн. След книгата за Райли, нямах абсолютно никаква представа какво да чета. Затова избрах тази книга. Хем съм на вълна върколаци, хем книгата не е дебела – направо перфектно. Перфектно, друг път. Това беше разочарованието на месеца. Сюжетът беше ужасно клиширан, героите сякаш имаха пристъпи на биполярно разтройство, а действието се развиваше ужасно бързо. Направо имах чувството, че книгата е написана от 10 – 11 годишно. Това беше един час от живота ми, който бих искала да си върна. Давам 2 звезди на книгата единствено заради що годе доброто начало и горе – долу стойностния хумор, вмъкнат в него.

7. “Една женска усмивка” от Никола Баро. Чели ли сте книга, която да е толкова прекрасна, че направо да нямате думи, с които да го опишете? На мен ми се случва това в момента. На някой друг, най – вероятно, книгата би му се сторила банална, любовната история в нея – клиширана, а фактът, че действието се развива във Франция, или по – точно Париж – блудкаво. Но за мен книгата е... красива, любовната история – прекрасна (подмитене факта, че се повтарям, моля), а това, че всичко се развива в Париж – още по – прекрасно. А представете си възторга ми, когато разбирам, че всичко в книгата се развива около... ами, книга. Просто ви препоръчвам това клише. 5/5 звезди от мен и имам ново попълнение към любимците ми.

8. “Опитомени” от Ема Чейс. От доста време искам да прочета тази книга и вчера просто се реших да я започна, тъй като “Кутия за птици” ми беше малко натоварваща и исках нещо отпускащо и забавно. Ето, още в първото изречение ви изтъкнах два плюса на книгата. Принципно съм свикнала да чета за Дрю и Кейт и това отклонение и връщане във времето маааааалко ме издразни, но пък си заслужаваше. Историята на Ди и Матю беше наистина страхотна, наситена с много хумор, но и драма. Не давам на книгата пълни 5 звезди, може би 4,5 и все пак я слагам при любимците.

понеделник, 29 юни 2015 г.

Unpopular Opinions TAG

Ох, колко обичам таговете! Благодаря на Ева, че ме тагна.

1. Популярна книга или поредица, която ти не харесваш: Почти всеки блогър, който пише ревюта на книги и който аз следя, дава много добри оценки (4 или 5 звезди) на поредицата “Дивергенти” от Вероника Рот. Аз наистина, наистина се опитах да я харесам. Първата книга успях да прочета със 300 зора. На половината на втората се отказах и сложих край. Лично аз избягвам да казвам, че не харесвам поредицата, тъй като да кажа, че не харесвам Дивергенти е все едно да кажа, че  не харесвам “Вината в нашите звезди”. И все пак смятам да дам втори шанс на поредицата тази година.

2. Популярна книга или поредица, която е по-скоро мразена, но ти я обичаш: Може и да ви прозвучи странно, но не се досещам за книга/поредица, коята аз да обичам, а тя да е мразена. Има такива, на които не е обърнато особено голямо внимание, но чак пък мразени...

3. Любовен триъгълник, в който главния герой е избрал човека, който ти не си искал да избере (или романтична двойка, която не харесваш): Няма книга, в която един герой да е повлиял на мнението ми за друг или пък той да е избрал кой да харесам аз. Относно двойките, не че не ги харесвам, но просто не спирам да си задавам този въпрос – как, по дяволите, Валънтайн и Джослин са били заедно? Как са се харесали? Че и деца да имат. Просто не мога да го проумея.

4. Популярен жанр, към който рядко посягаш: Хорър, може би. Просто не си падам особено по този тип книги.

5. Популярен или много обичан герой от книга, който не харесваш: Не мога да се сетя за обичан герой, който аз да съм мразела през абсолютно цялата книга, но Алекс от “Мисти” определено спечели ненависта ми в началото. Главно защото се държеше ужасно с Мисти.

6. Популярен автор, който не успява да ти се хареса: За да не се повтарям с Вероника Рот, ще кажа Силвия Дей и поредицата й “Кросфайър”. Отново, опитах, но просто не ми хареса.

7. Популярни и често използвани в книгите тропи, които си се уморил да срещаш (като "изгубени принцеси", продажни владетели, любовни триъгълници и др.): Направо ненавиждам любовните триъгълници. Например този в поредицата “Избора” от Кийра Кас, където (както е споменавано 1100 пъти от доста хора, прочели поредицата) беше адски нерешителна и все се чудеше дали да е единия, дали да е другия, което, лично мен, адски много ме дразнеше.

8. Популярна поредица, която нямаш желание да прочетеш: Мисля, че споменах в един предишен таг това – аз давам шанс на всяка книга, каквито и да са мненията относно нея. Естествено, ако резюмето не ме привлече малко трудно ще се хвана да я чета.

9. Казват, че "книгата винаги е по-хубава от филма", но има ли филмова или телевизионна адаптация, която харесваш повече от книгата-първоизточник? Вината в нашите звезди. Убийте ме, ако щете, но за мен филмът беше в пъти по – добър от книгата. На филма си изплаках очите, на книгата пък и една сълза не съм пуснала.


Ако Михаил Петров от The Book Psycho види това, да се смята за тагнат.

събота, 27 юни 2015 г.

10 Books Tag

Тагът е страхотен. Благодаря на Кая, че ме тагна.


1. Кои са 10-те книги, които няма да ти омръзне да препрочиташ?
1. Заплетени; 2. Усукани; 3. Лесна; 4. Ще те чакам; 5. Без Хоуп; 6. Да изгубиш Хоуп; 7. На крачка от гроба; 8. С единия крак в гроба; 9. На ръба на гроба; 10. Destined for an Early Grave.

2. Кои са 10-те книги, които няма да докоснеш повече независимо по каква причина (добра или лоша)?
1. Дивергенти; 2. Библиотекарката; 3. След; 4. Завета на кръвта; 5. Град от кости; 6. Предимствата да бъдеш аутсайдер; 7. Стъклени съдби; 8. Влакът на сираците; 9. Нещата, на които не ни учат в училище; 10. Вероника решава да умре

3. Кои са 10-те книги, които искаш отчаяно да имаш, но ги нямаш?
1. Full Moon Rising; 2. For I Have Sinned; 3. Fury; 4. Slade; 5. Valiant; 6. Justice; 7. Destined for an Early Grave; 8. Her Vampire Husband… и, ами да, това са.

4. Кои са 10-те книги, чието прочитане така и не си завършил/ла?
Тези, които се води, че чета в момента, но не съм докосвала от месеци (1. Обсебена от теб; 2. Винаги в същия ден; 3. Последна песен) плюс 4. Да поемеш риска и 5. Да повярваш отново, но не си спомням причината, поради която ги спрях.
 
5. Кои са 10-те книги, които нямаш намерение да четеш, независимо по каква причина?
Премислях този въпрос 5 минути. Колкото и странно да звучи, аз давам шанс на абсолютно всякаква книги, съответно няма такава, която да не искам да прочета. Макар и да се влияя от чуждото мнение, искам да имам собствено мнение за някоя книга.

6. Кои са 10-те книги, които искаш задължително да прочетеш?
1. Уязвим; 2. Наследницата; 3. Опитомени; 4. Писма до мъртвите с любов; 5. Елинор и Парк; 6. Кралят; 7. Сънят на сукубата; 8. Игрите на глада: Възпламеняване; 9. Прокълната целувка; 10. Аз съм знаменитост, както и още много.

7. Кои са 10-те книги, които са най-най-най-най-най-ценни за теб? (Отговорът "Всички" не важи, все трябва да има по-ценни от всички останали.)
1. На крачка от гроба; 2. С единия крак в гроба; 3. На ръба на гроба 4. Влакът на сираците 5. Хари Потър и Даровете на смъртта 6. Чужди очи 7. Чуждо влияние 8. Изкуплението на Кирос 9. Заплетени 10. Усукани

8. Кои са 10-те книги, които чакаш да излязат или са излезли и искаш да прочетеш?
1. The Isle of the Lost;  2. Landline; 3.Fangirl; 4. Happily Ever After; 5. Angel Dares; 6. Гондола на времето; 7. Опитомени; 8. Tied; 9. Наследницата; 10. Неутолимо желание.

9. Кои са 10-те книги, на които ако можеше щеше да издигнеш олтар?
1. Академия за вампири; 2. Прокълната нощ; 3. Красива тайна; 4. Стъкления трон; 5. Влакът на сираците; 6. Тъгата на сукубата; 7. Хари Потър и Даровете на смъртта (уникален край); 8. Заплетени; 9. Обсидиан; 10. На крачка от гроба.

10. Кои са 10-те книги, с които ако се разделиш, няма да те заболи чак толкова много?
1. Стъклени съдби; 2. Предимствата да бъдеш аутсайдер; 3. Вероника решава да умре; 4. Чаровник по рождение; 5. Влюбен до безумие; 6. Аз обичам Ню Йорк; 7. Нещо назаем; 8. Дивергенти; 9. Белязана; 10. Нещата, на които не ни учат в училище.

11. Кои са 10-те книги, които се повтарят в този таг? (Не е нужно да ги има във всяка една категория, в повече от една е достатъчно.)
1. Destined for an Early Grave; 2. Наследницата; 3. Прокълната нощ; 4. Заплетени; 5. Хари Потър и Даровете на смъртта; 6. Влакът на сираците; 7. Опитомени; 8. Дивергенти; 9. Вероника решава да умре; 10. Предимствата да бъдеш аутсайдер.

Отговарянето на въпросите, за мен, беше доста забавно. Мисля че всички вече са тагнати затова всеки, който иска може да се смята за тагнат.
Предварително се извинявам, ако съм сбъркала някое име, просто едвам си държа очите отворени в момента.

сряда, 24 юни 2015 г.

Inside - Out Book TAG

Тагът е страхотен! Тъкмо малко ще разпусна от уроците. Благодаря на Ана, че ме тагна. Лично аз не съм гледала филмчето, но много искам и имам предчувствието че ще бъде нещо подобно на Hero 6 (тоест уникално). А сега към тага.

1. РАДОСТ: книга, която ви е направила щастливи/която ви е накарала да се смеете.
Веднага щом прочетох въпроса се сетих за “Можеш ли да пазиш тайна” от Софи Кинсела. През 2/3 от книгата се смеех на ужасно неловките ситуации, в които главното героиня попадаше.

2. ТЪГА: Книга на която сте си изплакали очите.
Принципно не плача на книги и филми или ако се случи, то става много рядко. Ако не беше книга, а филм, на който съм си изплакала очите, то това щеше да е “Вината в нашите звезди”, където плаках на всеки 10 – 15 минути. Но за книга... може би “Незабравимата разходка” от Никълъс Спаркс. Признавам си, че накая пуснах сълза – две.

3. ОТВРАТ: Дразнещ/отвратителен герой.
Ерикс от “Заветът Мефисто”. И в двете книги през цялото време ми идеше да го убия.


4. БЯС ЛЮТ: Книга с много битки и екшън.
Определено “Стъкленият трон” от Сара Дж. Маас. Всеки би се съгласил, че там си имаше доста екшън. Макар и да не съм прочела още останалте книги (смятам много скоро да променя това) предполагам, че и в тях няма да е по – различно.

5. СТРАХ: Книга, която те е поизплашила.
Мисля, че няма книга, която да ме е изплашила много. Но мъченията, на които беше подложена Джудит в “Цялата истина в мен” от Джули Бери малко ме поизплашиха.

Правенето на този таг беше доста забавно. Аз тагвам Ева, Мели и Илияна, както и всеки, който иска да направи този таг.

неделя, 21 юни 2015 г.

Summer Reader Book Tag

Прочетох поне 5 различни варианта на този таг и много исках да го направя, дори и да не бях тагната, но Кая се е погрижила за това. Благодаря, че си ме тагнала. А сега да преминаваме към по – интересното.

1. Лимонада: изберете книга, която е започнала горчива, но станала по-добра. – Мисля, че всеки, прочел “ Отпор” (петата книга от поредицата Лукс) би се съгласил, че началото не беше от най – щастливите.

2. Златно слънце: изберете книга, която ви е накарала да се усмихнете несравнимо. – И аз, както и доста други, тук веднага се сещам за книгите на Стефани Пъркинс. Но за да не стане досадно и да не се повтарям – “Марли и аз” от Джон Гроган. През 2/3 от книгата се смях.

3. Тропически цветя: изберете книга, в която действието се развива в чужда страна
. – Почти всяка книга, която съм прочела, се развива в чужда страна. Например “Прокълната нощ” от Джина Шоуолтър. Действието се развива в Будапеща, Унгария.

4. Сянката на дървото: изберете книга, в която за първи път е представен мистериозен или съмнителен герой. – В началото на “Лесна” Ландън беше ужасно мистериозен и съмнителен.

5. Пясък: изберете книга, в която сюжета едвам се развива. – Наистина не са сещам за такава книга.

6. Зелена трева: изберете герой, които е пълен с живот и това ви кара да се усмихвате.
– Макар и на такава възраст, Вивиан от “Влакът на сираците” е изпълнена с живот, за мен, и винаги ме караше да се усмихвам.

7. Диня: изберете книга, която включва някои сочни тайни. – Може и да не са сочни, но “Без Хоуп” беше пълна с тайни.

8. Слънчева шапка: изберете книга, която се развива в огромна вселена/обстановка. – Малко не схванах този въпрос, но, може би, “Реликвите на смъртните”?

9. Барбекю: изберете книга, в която герой е представен като голямо парче. – Етиен от “Целувка за Ана”. Дори още в резюмето – “И въпреки че дори не говори френски, скоро Ана се научава да цени живота във Франция - ароматното кафе, криволичещите улички, великолепните сгради... и умопомрачително привлекателния Етиен Сен Клер.”

10. Лятно забавление: разпространи и направи тага. – Ами, че то всички са тагнати, затова всеки, който иска да направи тага, да се смята за тагнат.

петък, 19 юни 2015 г.

Bookish Scenarios TAG

Тъкмо се чудех каква да е следващата ми публикация и изникна този страхотен таг. Благодаря на Габи, че ме тагна.

1. Трябва да се отървеш от всичките си книги и можеш да задържиш по една от всеки от следните жанрове: съвременна литература, фентъзи, нехудожествена литература и друг по твой избор. Кои книги ще задържиш? 
От съвременната литература бих избрала “Влакът на сираците” от Кристина Бейкър Клайн, защото е уникална. Фентъзито и ми създало малък проблем, тъй като просто ми е невъзможно да избера една. Може би “Тъмна любов” от Дж. Р. Уорд, тъй като Братството, заедно с “Академия за вампири”, поставиха началото на моята фентъзи мания. Рядко чета нехудожествена литература, а книгите, които съм прочела от този жанр, не са ми направили особено голямо впечатление. За книга по мой избор бих избрала “Чужди очи” от Джил Хатауей.

2. В книжарница си и чуваш тийнейджър да казва на майка си, че не обича да чете, но майка му настоява да вземе някоя книга. Отиваш при тях и препоръчваш книга, която смяташ за подходяща за хора, на които не им допада четенето - коя е тя?
Веднага ми хрумва Хари Потър, колкото и банално да е. Според мен тя би харесала както а тийнейджъри, било то момичета или момчета, така и на по – възрастни.

3. Не се чувстваш на себе си и се нуждаеш от подобряване. Коя книга четеш, за да си върнеш доброто настроение?
Най – вероятно бих препрочела някоя от книгите от “Среднощен ловец” или пък някоя книга от Софи Кинсела, тъй като и двете са наситени с хумор. Или пък нещо от Стефани Пъркинс.

4. Връщаш се назад във времето за ден, в тийнейджърските си години. Коя книга е най-вероятно да се хванеш да четеш?
Ако мога да се върна във времето, бих казала на по – малката си версия да не си мисли глупостите, които най – вероятно съм мислела тогава и да се захваща с Хари Потър още когато й се отдаде първата възможност а не две години по – късно.

5. Твой приятел те изненадва с четиридневно пътуване и имаш един час да се подготвиш. Коя книга ще вземеш за по път?
Ако чета някоя книга в момента, най – вероятно бих взела нея и още някоя, защото знам, че една книга, при това започната, няма да ми стигне. Нещо, което не съм чела. Като “Ние, лъжците” от Е. Локхарт.

6. Къщата ти е била обрана! Не се тревожи - всички са в безопасност, но библиотеката ти е била претършувана. Коя книга наистина се надяваш да е добре?
Всички. Няма да има конкретна. Ще искам всички да са си там и в идеално състояние или поне в състоянието, в което съм ги оставила.

7. Твой приятел взима назаем книга и я връща в ужасно състояние. Ти а) се преструваш, че не си забелязал/а, б) го молиш да ти купи нова или в) тайно унищожаваш някоя от неговите?
Някой мой приятел да ми поиска книга е като аз да спра да чета за цяла година – невъзможно. Единствените книги, към които посягат моите познати, са учебниците, а някои дори и към тях не поглеждат. Но, ако все пак, се случи най – вероятно бих помолила за нова или изобщо не бих му я дала, тъй като на съвсем малко приятели имам доверие, че ще ми върнат книгата в състоянието, в която са я взели.

Тагвам Кая и всеки, който иска да направи този таг. Приятна вечер, книжни плъхчета!

събота, 13 юни 2015 г.

Movies and series или какво изгледах през месец Юни част 1

Филмите и сериалите са моята втора любов, след книгите, разбира се. И от нямане какво да се прави реших да започна този пост. И тъй като Да започваме се изтърка, направо да минаваме на същинската част.

Филми
Ако трябва да съм честна, гледам повече сериали, отколкото филми, затова и те ще са по – малко от сериалите, въпреки че, според мен, трябва да е обратното, но какво да се прави. В този случай, филмът е само един.
Отдавна искам да гледам “Sex Tape” и най – после го направих. Филмът беше хубав, признавам, но очаквах мааааалко повече. Свикнала съм да гледам на Камерън Диас и Джейсън Сигъл като двойка, след “Bad Teacher” и може би заради него имах по – високи очаквания за този. Не съжалявам, че го изгледах, но както казах, очаквах повече.
Сериали
Аз съм ужасно голяма фенка на сериалите. Почвам един, след ден – два друг. Става така просто, защото има толкова много сериали с уникални идеи и просто не мога да не ги гледам. През първата половина от Юни започнах 5 сериала.
От нямане какво да правя, един ден реших да разгледам постовете в блоговете на Ева и Зинети от преди няколко месеца, тъй като си спомних, че правиха такива за сериали, а тогава не знаех какво да гледам. Конкретно за “Castle” искам ужасно много да благодаря на Ева, че го е вкарала в този пост. Благодаря ти, Ева. Честит рожден ден на патерици, между другото. Буквално до преди час гледах сериала. Буквално съм зарибена. Наистина, заслужава си гледането.
То се разбра, че в този пост ще се отправят само благодарности. Тук, обаче, ще са за Джим, от чийто блог открих “Daredevil”, който е страхотен, между другото. Обожавам MARVEL. Този месец съм на вълна адвокати и полицаи, какво да се прави.
В един час по физическо си говорихме за сериали и една приятелка ми спомена за “The Fosters”. Идеята ми се стори интересна и започнах да го гледам. Наистина е... интересен, съжалявам за повтарянето. Това с осиновяването пренася една такава драма на сериала и колкото и да е безинтересен на моменти, пак ти се гледа. Аз съм ужасно спойлната относно какво става по – нататък в сериала, за което ужасно съжалявам, но пък, от друга страна, нямам търпение да видя как ще стане това.
Видях, че по Nova са започнали да излъчват нов сериал – “Fairly Legal”. Аз като казвам, че съм на адвокати и полицаи този месец... Винаги съм харесвала подобни филми и сериали и това е поредното доказателство. Право, примесено с малко комедия и драма. Как да не ти хареса?
Започнах да гледам “Bones” преди няколко дни, докато чаках да ми се изтегли втория сезон на Касъл. И тук идеята е интересна, но е по – зловещо, отколкото при Касъл, затова ако сте плашливи по – добре не започвайте да го гледате. Но ако не сте – какво чакате!? Защо вече не го гледате!?

вторник, 9 юни 2015 г.

Favourite Genre Book Tag

Обичам да правя таговете. Този е наистина хубав и много благодаря на Ана, че ме тагна. И да,... не мога да измисля друго, затова...

1. Кой е любимият ви жанр?
Знам, че всички посочиха този жанр и колкото и да не ми харесва да повтарям... фентъзи.
 
2. Коя е любимата ви книга от този жанр?
Тук мислено поправям въпроса и става “Коя е любимата ви поредица от този жанр?”. Отговорът е (колкото и да ви е писнало да го повтарям) “Следнощен ловец” от Джанин Фрост. Но, ако не смятаме нея, “Братството на черния кинжал” и “Лукс” се борят за второ място.

3. Коя книга ви е накарала да заобичате този жанр?
Първата книга, която прочетох от този жанр. “Изкуплението на Кирос” – втората книга от “Заветът Мефисто”. Просто обожавам тази поредица и ми е много гадно, че, засега, Егмонт не смятат да продължат с превода й.

4. Назовете една книга от този жанр, която получава заслужено голямо внимание и една, която заслужава по – голямо внимание.
Според мен поредицата “Създадена от дим и кост”е доста популярна. А за такава, която заслужава по – голямо внимание – “Чарли Дейвидсън” от Даринда Джоунс. Прочела съм само първата книга, но знам че нататък поредицата ще бъде страхотна.

5. Кое е нещото, което най – много ви дразни в книгите от този жанр?
Ужасно голямата драма в някои книги, когато се срещне забранена любов или любовен триъгълник.

6. Назовете автори/поредици от този жанр, които са в списъка ви „трябва да прочета”.
Ужасно много са. Но ще дам тези, които смятам да прочета скоро:
1. “Реликвите на смъртните” от Касандра Клеър. Всъщност, в момента чета втората книга и смятам да продължа поредицата през лятото.
2. “Скъпоценни камъни” от Керстин Гир. Имам чувството, че само аз не съм я чела.
3. “Кръвни връзки” от Ришел Мийд. Както съм казвала, първата книга не ме впечатли особено, но все пак смятам да продължа поредицата.
4. “Рискована любов” от Керелин Спаркс. След втората книга някак ми се отщя да продължа поредицата, но скоро смятам да подновя прочитането й.
5. “Петата вълна” от Рик Янси. Не знам дали спада към този жанр. Просто ми е интересно.

7. До кои светове бихте искали да пътувате и кои герои бихте искали да срещнете?
Винаги съм искала да се срещна с Роуз и Дмитрий, Лиса и Ейдриън, и Сидни. Съответно светът от Академия за вампири и Кръвни връзки.

8. Какво още искате да видите от този жанр?
Нищо. Смятам, че жанра си е страхотен и без промени.

9. Препоръчайте три свои любими книги от този жанр.
Изкуплението на Аякс/Изкуплението на Кирос, Тъгата на сукубата и Принц на нощта. Обожавам всяка една от тези книги.

И тъй като всеки е тагнат, който иска да направи тага да се смята за такъв.