неделя, 31 май 2015 г.

Какво искам да прочета през месец Юни

Знам, че идва края на годината с всичките тестове, изходни нива, класни и изпитвания, но при мен почти всички минаха и единствено идната седмица ще ми е натоварена (изходни – Вторник, Четвъртък и Петък; изпитвания – Понеделник, Сряда и Петък). Така че, смятам този месец да увелича малко бройката на книгите за четене. Та, да започваме!

1. “Сбъдната любов” от Дж. Р. Уорд. Смятам да я продължа, тъй като просто не мога точно сега да я оставя. И ако преди не съм си представяла Куин и Блей заедно, то ако сега има фен клуб за тях, то аз съм му председателката.

2. “Кралят” от Дж. Р. Уорд. Още щом беше преведена на български, исках да прочета тази книга, но знаех че ще си спойлна ужасно много за предходните книги, затова и започнах от седмата. Сега съм на 11 – тата и с нетърпение очаквам тази. Бет и Рот са ми фаворитите, какво да се прави.

3. “Последна песен” от Никълъс Спаркс. Най – после стигнах до момент в тази книга, който всъщност да ме заинтригува малко. Не е като да съм залепена за книгата, но наистина стана интересно и ми се иска най – после да я прочета.

4. “Град от пепел” от Касандра Клеър. След излизането на “Хрониките на Магнус Бейн” ми се доприиска да продължа тази поредица, за да мога да започна и поредицата “Адски устройства”, защото явно аз съм единствената, която не е прочела тези поредици.

5. “Прокълната нощ” от Джина Шоуолтър. Признавам, изпитвах малко съмнения относно тази книга и поредицата изцяло, но след като прочетох откъза, предоставен от Егмонт, наистина ме заинтригува. А и идеята е интересна.

6. “Необвързани момичета” от Джейн Костело. Наистина обожавам всичко, написано от тази авторка, което съм прочела до момента и смятам че и тази книга няма да ме разочарова. А и резюмето доста ми хареса.

7. “13 причини защо” от Джей Ашър. Доста отлагам прочитането на тази книга и след препоръчването й от една приятелка, най – после се навих да я прочета.

8. “Хартиени градове” от Джон Грийн. Наистина искам да прочета книгата, преди да излезе фирма и този месец наистина смятам да я прочета.

Какво прочетох през месец Май

Този месец прочетох 6 книги. Знам, не са много. Просто, за мен, идва края на годината и явно учителите ни са се наговорили да ни уморят от изпитвания, изходни и класни. И все пак, за сметка на малкия брой, всяка една от книгите беше уникална.
Както и предположих в началото на месеца, не успях да завърша всички книги от Братството (в момента съм на 11 - та). Все пак, както изтъкнах преди, книгите не са никак малки по обем а и, признавам, не четох само книги от Братството, така че... Но пък не съжалявам за това. Та, да започваме!

1. “Отмъстена любов” от Дж. Р. Уорд. Започнах книгата през месец Април, но я завърших през Май, така че я зачитам към този месец. Беше страхотна като за начало на месеца. 5/5 звезди. Ревю – цък.

2. “Единствена любов” от Дж. Р. Уорд. Като се гледам какво съм писала в поста си Какво искам да прочета през месец Май направо се чудя сама на себе си. Не знам как съм могла да си помисля, че тази книга ще ми е безинтересна. Всъщност, книгата ме изненада доста, в добър смисъл, разбира се. Харесах много героите, и второстепенни, и главни    , сюжета беше страхотен, не липсваше екшън, имаше и романтика... Абе уникално. 5/5 звезди.

3. “Неукротима любов” от Дж. Р. Уорд. Отново, книгата ме изненада. Очаквах да не е кой знае колко интригуваща, тъй като единият герой беше човек, при това мъжкия персонаж, а пък женският... ами Пейн си е Пейн. Но развитието наистина ме изненада. Не бях очаквала това, което се случи и като цяло всичко беше доста неочаквано и изненадващо.  Ти си мислиш, че ще стане едно, то става друго. И беше страхотна. 5/5 звезди.

4. “Преродено любов” от Дж. Р. Уорд. Ох. Тази е книгата, в която изпитах най – много емоции. Преминах през радост, тъга, гняв, ужас, страх и какво ли още не. Съпреживявах болката на Ноуан и през почти половината книга ми идеше да хвърля Тор от някоя 20 – 30 етажна сграда, а на Ноуан (позната още като Есен) да й извикам нещо от рода на “Не му се давай на тоя глупак!”. Наистина, не харесах никак Тор в тази книга. Ама никак. Есен си беше една такава невинничка душичка. Направо пълни противоположности. Но нали знаете – противоположностите се привличат. А Ласитър... БЛАГОДАРЯ ТИ, ЛАСИТЪР! ТИ СИ УНИКАТ! Ще ми бъде супер яко, ако Дж. Р. Уорд напише една книга и за него. А за тази – 5/5 звезди, естествено.

5. “Красива тайна” от Кристина Лорен. Реших малко да си почина от вампири, лесъри и всичко свързано с кръв и да се прехвърля на нещо... по – нормално?. От наистина доста време (още откакто излезе) искам да прочета тази книга и този месец ми се отдаде тази възможност. Наистина останах изненадана от Найл (всъщност, от началото си мислех, че се казва Нийл). Смятах, че ще бъде самовлюбен и нахакан, подобно на брат си и неговите приятелчета, познати ни от първите три книги. Но не. Найл се оказа напълно срамежливо сладурче... през повечето време. Същият като Руби. И двамката ужасно много си ги харесах. През повечето време се хилех като идиотка на всичко в книгата. А към края на книгата бях на косъм от разреваването и наум казвах на Руби “Не го оставяй!” Тази книга стана любимата ми от поредицата. 5/5 звезди.

6. “Мисти” от Джос Стърлинг. Отново, подобно на “Красива тайна”, и тази книга искам да я прочета от доста време. Имах ужасно високи очаквания за тази книга. Може би и затова началото ми се стори някак... скучновато и дори се замислях да оставя книгата. И после, като дойде интересното... ами, да кажем, че в 2 часа през нощта я оставих с мъка и сутринта, като се събудих, първата ми работа беше да започна да чета. Бях забравила резюмето и останах с впечатлението, че сродната душа на Мисти е Уриел (не отдадох особено внимание на 12 – годишната разлика) и (мъничко спойлерче) след като той намери сродната си душа си казах “Какво по дяволите!?” и “И сега кво ще става?”. И после от нищото изникна Алекс. И го харесах веднага. А след като не хареса Мисти и наговори онези гадни неща за него, го намразих и в червата си. А после пак го заобичах. И пак го мразех. Абе, към Алекс доста чувства изпитах. И неговите действия, според мен, почти винаги влияеха по някакъв начин върху Мисти. И когато се появи оня перфектен чичка, изпитах огромни съмнения към него, признавам... Тази книга си заслужава четенето. И нямам търпение да излезе следващата! Ейнджъл, очаквам те! А за Мисти – 5/5.

петък, 29 май 2015 г.

Marry, Kiss, Cliff

Видях поста в блога на Ана и тъй като нямах абсолютно никаква представа какво да постна след двуседмично отсъствие (затова са виновни вечно изпитващите ми госпожи), реших да е този пост, тъй като идеята ми хареса.
За да избера кои ще са книгите, отворих профила си в Goodreads и от всяка страница избрах първата, седмата и последната книга, от което излязоха общо 18 книги, тъкмо за 6 рунда. И аз, като Ана, отварям на произволна страница и участва героя, чието име видя първо на страницата. Та, да започваме.
Първата книга е “Мисти” на Джос Стърлинг и героят от нея е Йохан Дю Плеси. Чичка, смятай се за пътник. Втората книга е “Пътеводител за посветени” от Дж. Р. Уорд, идващ с Джон Матю. Супер. И третата книга е “Рисунка за Айла” от Стефъни Пъркинс.
Всъщност, тук изборът е доста лесен – ще се омъжа за Джон Матю (естествено), ще целуна Айла (по бузката), а Йохан ще убия, защото е умопобъркан задник.
След като видях, че последната книга на първата страница е “Целувка за Айла” знаех, че първата тук ще бъде “Звезди за Лола”. От нея честта се падна на Крикет. Симпатяга. Втората книга е “24 момичета за 7 дни” от Алекс Брадли. Тук ми се падна Пърси. И третата книга е “7 дни и 7 нощи” от Уенди Уакс, идваща с Мат.
Трудно. Но все пак... Ще се омъжа за Крикет (повечето не го харесват особено много, но аз си го обичкам), ще целуна Пърси и ще убия Мат, защото него харесвам най – малко.
Седмата книга е “Пробудена любов” от Дж. Р. Уорд, на която отворих на 33 – та глава, а името, което се падна, бе на Фюри. Следващата книга е “Хари Потър и стаята на тайните” от Дж. К. Роулинг, а героят е Малфой. И накрая – “Създадена от дим и кост” от Лейни Тейлър с Кару.
Отново, лесен избор – ще се омъжа за Фюри (кой не би го направил?), ще целуна Кару (по бузката) и ще убия Малфой и мисля че няма нужда да назовавам причина.
Стана ми супер яко, когато тук ми се падна “Последна саможертва” от Ришел Мийд и се молех да ми се падне Дмитрий, та да мога да изпълня отдавнашния си блян, да се омъжа за него. И, йей, падна ми се той! Следващата книга е “Адът на Гейбриъл” от Силвейн Рейналд. Тук исках да не ми се падне Гейбриъл, защото щяха да настъпят много големи колебания за кой да се оженя – за него или за Дмитрий. Не ми се падна той, а Джулия, което всъщност, е все едно да ти се падне неговата женска версия, така че... и последната книга е “Отразена в теб” от Силвия Дей с... Гидиън. О, по дяволите!
Смятах избора тук за труден, но след не особено много мислене се реших – както си казах, ще се омъжа за Дмитрий, ще целуна Джулия (по бузката) и ще убия Гидиън. Съжалявам, Гидиън. Няма да ми липсваш особено много.
Тук пък първата книга беше втората от Адът на Гейбриъл – “Екстазът на Гейбриъл”. И тук, дами и господа, на сцената се качва Гейбриъл. Втората книга е “Ходещо бедствие” от Джейми Макгуайър и тук се падна... Травис. Боже, защо ме мразиш!? И последната, но не по важност, книга е “Усукани” от Ема Чейс (спиране за хилене 1 – 2 минути и молби за Дрю!), но явно не съм била чута, защото ми се падна Кейт. Не ме разбирайте погрешно, обожавам я.
Наистина, наистина труден избор. Знаех си, че ще целуна по бузката Кейт, но се чудех за кого да се оженя и кой да убия. И накрая реших. Макар и да е престъпление, ще се омъжа два пъти. Да вървят по дяволите законите!
И последната тройка. Първата книга е “Влюбен до безумие” от Рейчъл Гибсън, идваща с Ник. Харесвам Ник. Донякъде. Втората книга е “Феникс” от Джос Стърлинг. Тук се падна Айвс. Ах, Айвс. И като за край, реших да избера една от книгите, които чета в момента. Тъй като вече имаше две книги от Братството, една от Кросфайър, а с “Винаги в същия ден” нямам особено голям избор откъм имената, тъй като съм прочела само 20 страници, избрах “Последна песен” от Никълъс Спаркс (и все пак по – добре звучи ПоследнаТА песен), от която се падна Блейз.
Ех, очаквах като за последен този избор да е най – труден, но той всъщност се оказва един от най – лесните. И... ще се омъжа за Айвс, защото е Айвс, ще целуна Ник и ще убия Блейз, защото, въпреки че не съм прочела още книгата, не ми се нрави особено като човек.

събота, 16 май 2015 г.

Наскоро издадени/Предстоящи да бъдат издадени книги, които със сигурност ще прочета

1. “Гондолата на времето” от Ева Фьолер
Първо, което забелязах в тази книга беше корицата. Само я вижте! Направо е уникална! А след това резюмето – интересно и хващащо вниманието. Вярно, това с пътуването във времето е доста сходно с поредицата на Керстин Гир – “Скъпоценни камъни” – но аз все още не съм я прочела, така че за мен това не е от значение. Всъщност, нищо чудно да се захвана първо с поредицата на Керстин Гир, пък после и с тази.

2. Останалите от Том Перота
Може и корицата да не ви се струва нищо особено, но пък за мен е много хубава. Освен корицата, разбира се, ми хареса доста и резюмето. Идеята е наистина много интересна и смятам, че книгата наистина ще си заслужава четенето.

3. “Писма до мъртвите с любов” от Ава Дилийра
Ясно, това е е месеца на уникалните корици. Отново – уникална корица, интересна идея и интригуващо заглавие. Как да не ти се иска да прочетеш такава книга.
Между другото, откакто видях резюмето на тази книга (или по – точно споменатия в него Кърт Кобейн), се поинтересувах малко за него и изчетох доста материал за него, за Къртни/Кортни (не съм сигурна кое от двете е вярно) Лав и Франсис Кобейн. Нямаше как да не видя и групата, в която е бил Кърт, преди да се... самоубие?, да бъде убит?, не се знае Nirvana. И след изслушването на няколко техни песни,  не съм спряла да слушам Nirvana.
Статус: влюбена в Where did you sleep last night (срещана още като My girl) и Smells like teen spirit

4. “Хрониките на Магнус Бейн” от Касандра Клеър
Смятам, че вече не е нужно да казвам, че има уникална корица, страхотно резюме и т.н. За тази книга още отсега казвам, че ще я прочета след завършването на “Реликвите на смъртните”, с които смятам да се захвана следващия месец.

5. “Рубиненият кръг” от Ришел Мийд
Въпреки не особено впечатляващата първа книга от поредицата знам, че останалите ще ми харесат, следователно и ще стигна до тази.
 
6. “Неутолимо желание” от Кресли Коул
Накратко – Ибис знаят какво да издават.

7. “Опитомени” от Ема Чейс
Добре, казах че вече ще спра да казвам обичайното, но... тук просто не мога да се въздържа! ВИЖТЕ КОРИЦАТА, ЗА БОГА! Уникална не може да я опише. Това е най – хубавата от всички корици на “Опитомени”. Аз, като заклета фенка на Ема Чейс просто няма как да не прочета тази книга. Искам да благодаря на издателство Егмонт, че са се захванали да издават тази поредица.
 
8. “Прокълната нощ” от Джина Шоуолтър (тук поправих поне 5 пъти фамилията на писателката)
Видях, че Мели споменава тази поредица в блога си и идеята ми хареса, а още повече се зарадвах, когато видях, че е издадена от Егмонт. Тази книга (май) не е издадена скоро, но просто нямаше как да не я спомена.

9. “Наследницата” от Кийра Кас
Прочетох откъза, предоставен от Егмонт и наистина ме заинтригува (то и без да го бях чела пак щях да съм си така, де). А и след “Изборът”, ”Елитът” и ”Единствената” просто не си представям да не прочета и тази книга.

четвъртък, 14 май 2015 г.

The Disney Book Tag

Бях си набелязала да направя този таг, защото ужасно много ми хареса и също много ме зарадва това, че Мели ме е тагнала, за което й благодаря. Та, да се захващаме с този страхотен таг!

1. Малката русалка - Герой, който е като "риба на сухо", който не се чувства на място.
Вероника от “Вероника решава да умре” от Паулу Коелю. За нея нямаше значение, че е заградена от луди, тя пак не се чувстваше на място.

2. Пепеляшка - Герой, който претърпява голяма промяна.
Найл от “Красива тайна” от Кристина Лорен. Все още не съм завършила книгата, но определено се вижда огромна промяна в него, положителна, естествено.

3. Снежанка - Книга, която има много различни по вид герои.
В “Създадена от дим и кост”, доколкото си спомням, имаше доста голямо разнообразие откъм героите.

4. Спящата красавица - Книга, която ме е накарала да заспя.
Положително, тоест че съм стояла до към 2 – 3 часа, за да я прочета, е “Усукани” от Ема Чейс и “Почти женени” от Джейн Костело. Отрицателно, тоест че умирам от скука, докато чета – почти всички книги за училище.

5. Цар Лъв - Герой, който е имал някаква травмираща случка в детството си.
Видях, че в тази категория някои хора се затрудняваха, но когато видях този въпрос, всъщност знаех още отначало кои герои ще посоча – Рот, Зейдист и Вишъс. Казвам и тримата, защото всъщност не мога да определя при кой травмата е най – тежка. Може би Зи?

6. Красавицата и звяра - Голяма книга, от която сте били уплашени, точно защото е била много дебела, но в последствие сте намерили историята за красива.
Може и да е клиширано, да, но – Хари Потър. Само вижте последните две книги и ще разберете. Но, всъщност, след малко понавлязох в историята, последното за което мислех, беше обема на книгата.

7. Аладин - Герой, чието
желание или най - съкровена мечта се изпълва, независимо дали е било за добро, или за лошо.
Не си спомням много добре, но мисля, че едно определено желание на Кат от “Среднощен ловец”, засягащо нея и майка й, се изпълни.

8. Мулан - Герой, който се прави на такъв, какъвто не е.
Добре, стоях и гледах този въпрос към 10 минути, но все пак не ми хрумна абсолютно нищо.

9. Играта на играчките - Книга с герои, които бихте искали да съживите.
От почти всяка книга, която съм прочела, искам да съживя поне един герой, но... може би Ландън?

10. Потомците на злодеите на Дисни - Любим злодей или просто недоразбран герой.
Две думи. Рейес. Фароу. Мисля, че това е предостатъчно.

неделя, 10 май 2015 г.

The Literary Dinner Party Tag

Да споменавам ли пак, че обожавам таговете? Аз мисля, че то вече се разбра. Благодаря ти, Юли, че ме тагна. А сега, да започваме.
В този таг вие сте домакин на вечерно парти. Можете да поканите всеки герой, който пожелаете, но има 10 различни категории, които трябва да изпълните и уловката е, че има място само за 11 човека:

1. Герой, който може да готви/обича да готви.
Сет, определено Сет. Не си спомням дали готварските му способности бяха големи, но помня, че готвеше. Пък и да не готви толкова добре, няма значение. Той си е добра компания... а и е писател... (Джорджина Кинкейд)

2. Герой, който има парите, за да спонсорира партито.
Рот. Предполага се, че кралят би имал достатъчно парични средства, нали? А и с него ще дойде и Джордж, така че ще ми се наложи да взема и едно кучешко легло. И двамката много си ги обичкам. (Братството на черния кинжал)

3. Герой, който може да направи сцена.
Ема. Тя не си пада много по драмата, но 100% ще направи някоя смешна сцена и всички ще се спукаме от смях. (Можеш ли да пазиш тайна?)
 
4. Герой, който е забавен.
Мани (Мануел Манело). Той е ужасно забавен, дори и в най – критичните ситуации. Още не съм завършила “Неукротима любов”, но се надявам с Пейн да имат щастлив край... и на копелето Кор някой да му тегли кинжала! (Братството на черния кинжал)

5. Герой, който е много социален/популярен. 
Не знам дали е особено популярна, но смятам, че Роуз доста добре би влязла в тази компанийка, която оформям. (Академия за вампири)

6. Един злодей.
Изкушавам се да кажа Роман (Джорджина Кинкейд), но той най – вероятно би убий Сет още щом влезе, така че мястото на злодей преспокойно може Рейес да го заеме, въпреки че аз не го смятам за особено зъл. (Чарли Дейвидсън)

7. Двойка - не е нужно да е романтична.
Кат и Боунс. Те са любимата ми двойка от поредица (заедно с тези от Братството), а и двамата са просто... мисля, че дори уникални не ги описва добре. (Среднощен ловец)

8. Един герой/героиня.
Когато погледнах този въпрос, веднага се сетих за Хари Потър. Това е знак. (мисля, че не е нужно да пиша името на поредицата)

9. Един недооценен герой.
Може и да не е особено недооценен, но смятам да сложа Ласитър тук. (Братството на черния кинжал)

10. Един герой по ваш избор.
Зед. Просто всеки би го искал при себе си. И не бих винила абсолютно никой за това. (Саванти)

11. Тагвам: Кой ще се присъедини към вечерното парти със свои собствени гости?
Елена и всеки, който иска да направи този таг.

вторник, 5 май 2015 г.

Отмъстена любов - Дж. Р. Уорд - Ревю

Оригинално заглавие: Lover Avenged
Издателство: Ибис
Страници: 620
Година на издаване: 2012

Това е седмата книга от поредицата “Братството на черния кинжал” от Дж. Р. Уорд. В нея виждаме двама не токова познати ни персонажи – Ривендж, братът на Бела, и Елена. Ривендж е полусимпат, полувампир и наркобаронът на Колдуел. Като солусимпат той е принуден да се крие от останалата част от вампирския свят и малцина знаят неговата тайна. За да опази тайната си е принуден да прави какви ли не неща, едно от които е редовните посещения във вампирската болница на д – р Хавиръс, за да си набавя така нужният му допамин, притискащ симпатската му страна. Но това е едно от най – хубавите му задължения, защото там той може да се срещне с Елена – медицинска сестра, бивша членка на глимерата. Елена има много тежък живот – след като баща й развива шизофрения, подпалва къщата им, майка й умира, годеникът й я оставя и тя и баща й са принудени да се сбогуват с охолния си живот и да заживеят в мизерия. Единствено работата й ги спасява от оставане на улицата. Тя е единствената сестра, нестрахуваща се от Ривендж. И двамата се опитват да подтиснат привличането си, но се провалят...
Отново, българската корица ми харесва повече от оригиналната. Браво, Ибис, много добре сте се справили с нея.
Отначало смятах, че тази книга никак няма да ми хареса (отново) и накрая… всъщност не накрая, може би когато стигнах до половината, направо се чудех какво, по дяволите, съм си мислела (отново). Да, явно е, че първоначалното ми мнение за книгите, които не засягат главно герои от Братството отначало ги смятам за безинтересни, но после... после ги смятам за удивителни.
Рив не го харесвах отначало, признавам и това че е симпат, също и излъчването му ала Ал Капоне доста повлияха на мнението ми. Както е казал и самият Ал Капоне:

С добра дума и револвер можеш да постигнеш много повече, отколкото само с добра дума.

Е да, този принцип важи и за Рив. Накратко, ако се опиташ да измамиш Ривендж, излизаш с краката напред... в дървен ковчег. Разбирате ли защо не ми се нравеше, като герой? Най – вероятно. Но това беше преди да узная как е бил заченат, какво детство е имал, през какви трудности е преминавал и пред какво се изправя в момента, опитвайки се да предпази своите близки.
Елена е отдадена изцяло на грижите за баща си. Тя няма личен живот. И след като нейният бъдещ кавалер за евентуална среща е убит, тя тотално се отказва. Отново мисли повече за баща си, отколкото за себе си. И тогава се появи Ривендж.

“(...)Всичко, което знам, е, че животът е прекалено кратък, та да си позволя  да не се върна и да не изживея това отново. Животът е прекалено кратък и твърде много ми харесва да бъда с теб, че да ме е грижа за каквото и да е било друго.”

И двамата внасят огромни промени в живота на другия. Но когато в една връзка има тайни, тя не издържа особено дълго...
Какво казах, че най – много харесвам в стила на писане на Дж. Р. Уорд? А да, това че не разказва историята само на двама герои и историята е разказана от поече гледни точки. Е, тук, в тази история, виждаме и гледната точка на Рот. Полуслепият крал (по – късно ще видите промяна в състоянието, спойл) отново се изправя срещу своите смъртни врагове – лесърите. И ако си мислите, че Бет одобрява това, е, в пълна грешка сте. Още повече – тя дори не знае за това, но след като научава... е, да кажем че последиците не са особено добри. Поне в началото.

“Но от време на време, изневиделица някой достига мястото, където се усамотяваш и прекарваш най – съкровените си мигове, и променя цялото ти виждане за теб самия. Ако си щастливец, то това е твоят спътник в живота... и паметния момент за пореден път ти припомня, че си категорично и сигурно с точния човек – казаното от него те докосва не защото той ти е близък, а заради съдържанието и посланието му.”

Всъщност Рот и Рив имат много повече общо, отколкото всъщност изглежда. Затова и, според мен, Дж. Р. Уорд е решила да вкара краля в тази история.

“- Животът е такава разкошна травма, не мислиш ли?”

Отново уникални герои, прекрасен (и ужасяващ от време навреме) сюжет. Отново 5 звезди. И още една книга в списъка ми с любимци.

The Coffee Book Tag

Отново таг! Обожавам таговете. Благодаря, Мели.

1. Черно: Посочи поредица, в която е трудно да се навлезе, но има постоянни фенове.
И аз, като Мели ще посоча книгите от Братството. Досега няма книга от поредицата, която да не ми е харесала (към края на 8 – ма книга съм).

2. Ментова мока: Посочи книга, която става по-популярна през зимата или празничен период от годината.
Определено доста хора прочетоха “Сняг вали” около Коледа и Нова година. Предполагам, че и “Коледна песен” от Чарлз Дикенс също е доста четена през този период от годината.

3. Горещ шоколад: Коя е твоята любима детска книжка?
Като бях малка не си падах особено по четенето. Предпочитах филмите. Любимият ми филм беше “Бамби”, въпреки че не разбирах края.

4. Двойно еспресо: Посочи книга, която те държи в напрежение от началото до края.
Първите две книги от поредицата “Джорджина Кинкейд” от Ришел Мийд. Обичам ги тези книги с тези техни неочаквани обрати.

5. Старбъкс: Посочи книга, която виждаш навсякъде.
Както казах “Сняг вали” доста беше нашумяла около Коледа. Сега може би е “Хартиени градове”, тъй като филма излиза скоро. Джон Грийн, какво да се прави. Също и “Ние, лъжците” от Е. Локхарт. Ужасно много се изкушавам да я започна, тъй като най – п
осле я имам, но съм твърдо решена да завърша Братството.

6. Хипстър кафене: Посочете книга от независим автор.
Предполагам, че независим автор означава сам да издава книгите си? Ако да, то не съм срещала такъв. Но май Нора Робъртс има нещо като запазена марка? – NR в ъглите на книгите й.

7. Ами сега! Аз имам безкофеиново кафе: Посочете книга, от която сте очаквали повече.
Тук има не малко брой книги, които бих могла да посоча. Но може би очакванията ми за “Дивергенти” от Вероника Рот бяха доста високи.

8. Перфектната комбинация: Посочи книга или поредица, която е едновременно горчива и сладка, но в крайна сметка абсолютно задоволителна.
Не бих могла да посоча една. Това е прекалено малко. Братството на черния кинжал, Джорджина Кинкейд, Чарли Дейвидсън, Среднощен ловец, Заветът Мефисто... И не бих ги нарекла задоволителни, а перфектни.

Не зном дали има някой, който да не е тагнат, но ако все пак има, да се счита за такъв.

понеделник, 4 май 2015 г.

Seven Deadly Sins Tag

Мислех си днес да постна едно ревю на "Отмъстена любов", но след като Melly ме тагна (за което много й благодаря), явно ще е таг. Да започваме!

1. Алчност
Коя е най-евтината ти книга?
Освен електронните книги, които са безплатни, най – евтината е Ангел на греха от Джоана Линдзи – 5 лева.

2. Гняв
С кой автор имаш любовна/омразна връзка?
Аз с доста автори имам такава връзка. Наистина, има много автори, чиито книги обожавам. Но това е топ петицата ми:
1. Джанин Фрост
2. Дж. Р. Уорд
3. Ема Чейс
4. Ришел Мийд
5. Дженифър Л. Арментраут

3. Ненаситност
Коя книга те завладява отново и отново без свян?
Колкото пъти и да препрочета поредицата “Среднощен ловец” винаги ми е интересна. Джанин, обичам те!
4. Ленивост
Коя книга си пренебрегвал(а) поради мързел?
Последните две книги от “Хари Потър”. Бях започнала поредицата миналата година и поради някаква причина, която не помня, я спрях и така и не се навих да я довърша. Но преди няколко месеца поднових прочитането. Къде ми е бил умът, по дяволите, та съм спряла!?


5. Гордост
За коя книга говориш най-много с цел да звучиш като интелектуален читател?
Нямам особено много приятели, пред които да говоря за книги. А и според мен за тази цел трябва да си чел класика, а аз не си падам особено по тях.

6. Похот
Какви качества според теб са най-привлекателни в мъжки или женски персонаж?
О, това е труден въпрос. Ами... звучи клиширано, знам, но аз си падам по лошите момчета, така да се изразя. А за жените – там нямам абсолютно никакви предпочитания.

7. Завист
Коя книга най-силно желаеш да получиш като подарък?
Ако някой ми подари “Уязвим” от Тамара Уебър, “Красива тайна” от Кристина Лорен или ми намери български вариант на последните три книги от“Среднощен ловец” от Джанин Фрост ще го обичам вечно!

Тагвам:
Гери и всеки, който иска да направи този таг.

събота, 2 май 2015 г.

Какво искам да прочета през месец Май

През Май месец най – вероятно ще бъдат всичките ми изходни нива и класни, и сигурно няма да успея да прочета толкова книги, колкото всъщност искам, но... какво да се прави.
Всъщност, смятам да посветя месеца единствено и само на книгите от “Братството на черния кинжал” от Дж. Р. Уорд. Та, тези са книгите, които не съм прочела от поредицата и искам да прочета.
Преди да цапочнете да четете искам да кажа, че това по – долу е написано преди горе – долу една седмица и мнението ми сега (След завършването на “ Отмъстена любов”) е съвсем различно, но все пак няма да променям нищо.

1. Отмъстена любов
Ривендж, за мен, е едновременно доста вълнуващ (все пак симпати не се срещат навсякъде) и не чак толкова интригуващ персонаж (това може би допринася от факта, че искаше да отмъкне Мариса от Бъч) затова и наистина не знам каква ще бъде реакцията ми относн
о тази книга. Не знам коя е главната героиня в тази история – Елена – и дори и да е присъствала преди, то аз не съм й обърнала внимание. Но имам предположение, че тя ще се окаже от глимерата... което само по себе си не е никак добре за Рив...

2. Единствена любов
Джон Матю не ми е от най – любимите персонажи. Може и да беше преди да се случи онова нещо с Тормент, но след това той се превърна в ужасно тъжен и агресивен... човек? И това никак не ми харесва. А когато видях, че ще има история с Хекс... аз останах тотално шокирана. Направо не знаех какво да кажа. В смисъл не виждам как Джон и Хекс биха си подхождали... а и не мога да видя Хекс влюбена. Имам въображение, но и то си има граници. Просто не си представям тази жена – маса мускули – симпат – охранителка да бъде под властта на... любовта. Джон по си го представям, защото той  малко по – невинен от Хекс. И се още тая надежда да стане нещо и той да проговори, макар че това е малко вероятно.

3. Неукротима любов
Втора изненада – Вишъс има сестра! Той! Сестра! Тъкмо започнах да харесвам Скрайб Върджин след Бъч и сега, като видях тази книга... и след като се сетих какво е направила със сестрата на Ви... положенето не отива никак на добре. А ако Пейн бъде като Вишъс... е, това ще бъде доста интересна история. А и е забъркан още един човек. Май ще имаме ново попълнение във вампирската раса.

4. Преродена любов
Съжалявам, но просто нямаше как да не я сложа. Толкова е... аввв!!!
Тормент... о, Тор, горкичният... той наистина преживя много. Бях направо шокирана от това, което стана с Уелси. Наистина, как по
дяволита на Дж. Р. Уорд й хрумна това!? Това наистина опустоши както Джон, така и Тор. Сега, с тази мъка в себе си, не мога да си го представя влюбен. Но явно е, че в тази поредица се случва това, което най – малко си очаквал... то и завръщането на Тор си беше неочаквано, де... Надявам се нещата между него и Ноуан наистина да потръгнат.

5. Сбъдната любов
Да, то се разбра, че много изненади има тука... но тази е хубава, лично за мен, защото аз нямам нищо против между еднополовите отношения, дори и ги харесвам. Въпреки, че не мога да си представя Куин и Блей заедно.

6. Кралят
С огромно нетърпение очаквам да стигна до тази книга, защото Бет и Рот са една от любимите ми двойки от цялата поредица. Наистина ги обожавам. Но въпреки това усещам, че тук ще има някакво положение, подобно на това на Зи и Нала... да не бъде и по – лошо.

Може и списъкът ми да ви се струва малък, но всяка от тези книги е с обем над 450 страници, а най – дългата (която, ако не се бъркам беше Отмъстена любов) е над 600 страници, така че...но все пак предвижда някакво положение (малко вероятно), в което ще успея да прочета всички книги преди края на месеца, затова и съм си приготвила и резерви.

7. Сънят на сукубата – Ришел Мийд
Прочетох първите две книги много бързо и с огромно удоволствие и наистина се надявам и тази да е добра колкото другите, дори и повече.

8. Опасни игри – Аня Сноу и Скарлет Уайт
Идеята ми се струва интересна, а и книгата не е с прекалено голям обем (128 стр.) – перфектна за след маратон, подобен на Братството.

петък, 1 май 2015 г.

Какво прочетох през месец Април (2)

9. Beautiful Bitch (Красива кучка), 10. Beautiful Bombshell (Красива сексбомба) и 11. Beautiful Beginning (Красиво начало) – Кристина Лорен. Това са новели, съпътстващи книгите от “Красивата” поредица. Стори ми се редно, след като Егмонт са обединили новелите в една книга (може да я намерите под името “Красиво начало”) и аз да обединя моето мнение за тях, което не е проблем за мен, тъй като прочетох новелите една след друга. Отначало самата аз не разбирах защо Егмонт за издали трите новели под формата на една книга, но след прочитането й разбрах. Просто ако не прочетеш първата новела и започнеш от втората, например, би схванал малко по – късно за какво става въпрос. А и от гледна точка на пестенето, предполагам, че така излиза по – евтино. Много се радвам, че Егмонт са решили да издадат тези три новели, тъй като аз много си харесвам поредицата и новелите са бонус за мен. Всяка от новелите засяга различно събитие, макар и в първата то да е споменато в края (страхотен край, между другото). Като цяло книгата е за хора, които си падат по романтични комедии с някои еротичен момент тук – там (във втората книга, всъщност, еротичните моменти са повечко... просто казвам). И ако сте в мрачно настроение, то тази книга определено ще го оправи, защото освен еротичните моменти, запазената марка на тази поредица, тук можете да откриете и доста комедийни ситуации, примесени с малко трагедия, но това са от онези трагедии, които ви разсмиват. Дадох на Красива кучка 4/5, на Красива сексбомба също 4/5, а на Красиво начало – 5/5, защото по време на приготовленията за сватбата и самата сватба се спуках да се смея или хиля. И сега, след като прочетох и “Красиво начало”, и аз искам за себе си един Красавец, но също и  нямам търпение да започна и “Красива тайна”, която наскоро излезе и в която се разказва за брата на Макс Стела – Нийл Стела Между другото, само да вмъкна, че корицата много ми харесва, в смисъл само я вижте, направо да ти казва “Прочети ме – е – е!”. Егмонт са направили страхотен избор.

12. Приказките на барда Бийдъл – Дж. К. Роулинг. Все още съм на Хари Потър вълна. Който е чел “Хари Потър и Даровете на смъртта” може и да си спомни, че тази книга беше завещанието на Дъмбълдор за Хърмаяни и една от приказките беше вмъкната в книгата. Другите приказки в тази книга, освен вмъкнатата, са “Вълшебникът и Подскачащото гърне”,“Кладенецът на късмета”,“Косматото сърце на магьосника” и “Зайката Бабити и нейният кикотещ се пън”. След всяка от приказките са вмъкнати бележки, които Дъмбълдор е записвал. И все пак, дори и сред като прочетох останалите приказки, на мен най – много си ми хареса “Приказка за тримата братя”. Книгата е наистина доста отпускаща и е интересна. Дадох й 4/5.

13. Часът на Пепеляшка – Катрин Стоун. Нямам абсолютно никаква представа от какъв зор започнах да чета тази книга. Бях я забелязала преди няколко години и прочетох резюмето й, но толкова. И изведнъж изникна от никъде и аз, като не знаех какво да чета, се захванах с нея. И сега, ако след тези думи сте си помислили, че мнението ми за тази книга не е особено добро, то сте в ужасна грешка. Реално погледнато книгата много ми хареса. В нея се разказва главно за Сноу и майка й Лий. Няма и да правя опити да разкажа отгоре – отгоре съдържанието на книгата, защото е доста оплетено. Като цяло книгата е романтика с лека мистерия, според мен, но въпреки това (не съм особена почитателка на мистериите) е наистина много хубава. Дадох й 4/5 и смятам, е тази оценка е напълно заслужена.

14. Предимствата да бъдеш аутсайдер – Стивън Чбоски. Винаги, когато хвалят някоя книга (или филм, направен по нея) изпитвам известно съмнение относно книгата и дали да я започна. В повечето случаи това, което казват останалите, е вярно. Но точно за този случай не знам какво да кажа. Не знам дали харесвам или не харесвам тази книга, но това което мога да призная е, че за времето си (публикувана е 1999 година) е наистина нещо много различно. Не си падам особено по книгите, написани под формата на дневник, но всъщност в тази книга все едно сега се случват нещата. Героите ми бяха много симпатични най – много, защото всеки си имаше свой проблем – авторът не се е опитал да ги направи идеални. И все пак мнението ми за тази книга е средно, затова й давам 3/5.

15. For I Have Sinned (Защо съгреших или както там трябва да се преведе) – Даринда Джоунс. Това е новела, между първата и втората книга от поредицата за Чарли Дейвидсън от Даринда Джоунс. Книгата беше наистина късичка и я прочетох за... 30 минути?, да не са и по – малко. В нея се разказва за поредния мъртвец, озовал се при Чарли, без спомени за себе си (семейство, как е умряла, дори и името си не помни, и т.н.). Като цяло, макар и с такъв малък обем (на английски книгата е 68 страници, ако не се бъркам), книжката си беше доста интересна. Особено в цялата книга ми хареса държанието на Чарли (не всеки би се отзовал на помощ толкова бързо, ако го събудят 3 – 4 часа сутринта, лично аз бих убила този човек), но най – любимите ми моменти бяха, когато се появяваше Рейес, защото макар и да е... (едвам се сдържа да не спойлне) такъв, какъвто е, той е ужасно забавен и... ав, абе, страхотен е! Книжката е наистина много приятна. Дадох й 5/5.

16. Споделена любов – Дж. Р. Уорд. Четвъртата книга от поредицата “Братството на черния кинжал”. Много харесах тази книга. Повече може да прочетете в ревюто ми за нея – клик. Дадох на тази книга 5/5.

17. Father Mine (Татко мой?, не съм много на ти с английския) – Дж. Р. Уорд. Новела. Отново. Да, знам, че изчетох доста новели този месец. Но те са просто уникални. Конкретно за тази новела знаех, че ще ми хареса, главно защото засягаше един от любимите ми герои от поредицата – Зейдист. Малко ще се отклоня от темата, но направо не знам как някой не би го харесал. Махнете белезите и ужасното минало и става почти същия, като Фюри, който между другото е бонбонче :D. На тази новелка също дадох 5/5.

18. Пътеводител за посветени – Дж. Р. Уорд.
Да, на вълната на Братството съм. Тази книга е доста различна, всъщност, което я прави и така уникална. Наистина много я харесах. 5/5.

Какво прочетох през месец Април (1)

Преди да започна само ще кажа, че този пост ще разделя на две части, тъй като се оказа доста по – дълъг, отколкото си мислех, че всъщност ще излезе.
През този месец прочетох 13 книги и 5 новели, което прави общо 18 книги. Всъщност, не вярвах, че съм способна да прочета толкова и съм изненадана (приятно) от себе си.
Успях да прочета само 2 книги от списъка с книги, които искам да прочета през този месец, което е напълно очаквано за мен, тъй като аз малко трудно изпълнявам подобни листи, пък щом е за книги...
Освен подобряването на рекорда ми за най – много прочетени книги през месеца (който всъщност може и да не се задържи особено дълго, идва края на учебната година, все пак), успях и да изпълня предизвикателството на Goodreads. Бях си поставила за цел да прочета 50 книги през годината, но явно е трябвало да вдигна още малко. Е, догодина.
През изминалия месец прочетох наистина уникални книги, естествено имаше и не толкова добри, но и успях да добавя нови към списъка си с любими книги. Нямаше особено много не толкова очарователни книги, което беше добре дошло за мен, защото мразя да давам лош отзив на някоя книга, дори и да е наистина ужасна. Този месец освен книги с обем над 100 – 200 страници, посветих времето си и на няколко новели, за които ще видите мнението ми по – долу. Книгите са подредени по реда, по който съм ги прочела. Та, да започваме!

1. Джамейка Лейн – Саманта Йънг. Реших да започна месеца с тази уникална книга, третата от поредицата “Дъблин Стрийт” от Саманта Йънг. Тази е може би любимата ми книга от поредицата. Не може да се каже, че от тази книга направо струи романтиката или нещо такова и аз, като зеклета почитателка на романтиката бих искала още съвсем малко романтични моменти, но едновременно с това и тези, които авторката е вкарала в книгата напълно ми стигат. На места тази книга може да ви накара да пуснете сълза – две, но на други ви кара да се превивате от смях. Единственият ми проблем с тази книга беше прекаленият драматизъм на Оливия от време на време, но иначе наистина си я харесвам. Както и Нейт. Книгата е наистина уникална. И, ако още не сте разбрали, й дадох 5/5.

2. Избрах теб – Сюзън Елизабет Филипс. Запознайте се с първата книга от поредицата “Чикато Старс” от Сюзън Елизабет Филипс. Преди да започна, искам да изтъкна, че и тази поредица, както и Братството на черния кинжал (ще разберете по – надолу, но не се прехвърляйте веднага) не я четох наред, тоест прескачах някои книги и започвах други. Причината за това е, че тази поредица е започната миналия век (“Избрах теб” е издадена през 1994), а аз не си падам по книги, написани преди 2002 – 2003 година, съответно и рядко чета книги, издадени преди по – горе дадените години, но за Сюзън Елизабет Филипс направих изключение, защото наистина много харесвам начинът й на писане и съм прочела почти всички нейни книги, преведени на български. Конкретно тази книга ми хареса, не е уникална, но е наистина много добре написана и интересна. Както казах в началото, наистина харесвам книгите на Сюзън. Дадох на тази 4/5.

3. Рай в Тексас – Сюзън Елизабет Филипс. Разбира се, като започна една поредица, трябва да прочета поне още една книга от нея. Това е втората книга от поредицата “Чикаго Старс”. Отново, и тази книга започнах с малка доза скептицизъм, поради причина, която изтъкнах при “Избрах теб”. Книгата е наистина много интересна и ако си падате по романтично – комедийни книги тази, както и останалите на Сюзън Е. Филипс са книгите за вас. Лично тази получи от мен 4/5.

4. Влакът на сираците – Кристина Бейкър Клайн. Ако сте забелязали, доста често говоря за тази книга в блога си, откакто я прочетох, и присъства в почти всеки пост. Това е една от книгите, които буквално ви пренася в друго време, макар и началото й да изглежда напълно обикновена книга. Харесах много всички героите, с изключение на осиновителката на Моли, която ми беше ужасно антипатична и дори и не съм се опитвала да променя мнението си за нея. Не харесах и някои герои от историята на Вивиан (то пък кой би ги харесал). Но всичко останало беше великолепно. А ако искате да се приспособите към времето в историята, може да изгледате филма “Изгубеният Свети Валентин” с Jennifer Love Hewitt, който е доста хубав филм (лично аз го започнах само защото Дженифър участва, но след като го гледах малко, наистина много ми хареса) и всъщност е горе – долу подобен на книгата. Относно книгата, тя влезе в листа ми с любими още, докато бях по средата й. И, естествено, й дадох заслужените от нея 5/5 звезди.

5. Без гордост и предразсъдъци – Александра Потър. Това книга, в които трябва да вземеш страна – дали си за жената или за мъжа. Лично аз, както всички прочели тази книга, според мен, бях за жената в началото и никак не харесвах мъжа (в този случай Емили и Спайк). Но после, след като едни тайни излязоха наяве, а други лъжи бяха разкрити, аз бях 100% за Спайк и тотално мразех Емили с тея нейните изисквания относно мъжете и вечните й предразсъдъци. Книгата е интересна романтично – драматична комедия и за почитателите на “Гордост и предразсъдъци” тя определено би била добро четиво. Лично и на мен ми хареса, затова и й дадох 4/5, въпреки че принзипно бих й дала 3/5, но предвид факта, че ме изкара от много гаден период, в който бях зациклила с четенето, й давам още една звездичка.

6. Стъклени съдби – Людмила Филипова. Наистина не знам какво да кажа за тази книга, та да изкарам нещо що годе добро от нея. Истината е, че тази книга никак не ми хареса. Идеята беше интересна, да, признавам, но само това. Не успях да си харесам поне малко нито един от персонажите и имах чувството, че самите те са недоизградени. А и ми дойдоха в повече медицинските неща, наблъскани в книгата, особено бележките след края на историята, които дори не успях да дочета. Дадох 2/5 на тази книга единствено и само заради неочаквания край (под неочакван разбирайте наистина неочакван), който тотално ме изненада. И може би само тези две неща – идеята и края – бяха хубавото в тази книга.

7. Тъгата на сукубата – Ришел Мийд. Първата книга от поредицата за Джорджина Кинкейд. Въпреки че книгата е написана от Ришел Мийд, преди да започна книгата, аз... знам ли... някак не очаквах много от тази книга. И сега, след като съм я прочела, се чудя “Какво, по дяволите, съм си мислела!?”. Книгата стоеше в currently reading списъка ми от 2 –3 месеца и една сутрин спонтанно се захванах с четенето й. И ниските ми очаквания се сгромолясаха. Защото книгата беше страхотна. И тук, както при всички книги на Ришел Мийд (която, между другото, преди, още когато четох първата книга от “ Академия за вампири”, наричах Мишел Рийд), които съм прочела, имаше оригинална идея, много добре изградени герои и наистина неочаквано развитие (злодеят е този, който най – малко подозирате).  Наистина, Ришел Мийд отново се е справила много добре. 5/5.

8. Триумфът на сукубата – Ришел Мийд. Втората книга от поредицата за Джорджина Кинкейд. Отново, не знам как съм могла да подценя Ришел Мийд. Отново уникална книга и уникални герои, неочаквани обрати, които имаше и в първата книга и уникален край... какъвто имаше и първата книга. Който не е прочел тази поредица (въпреки че и аз самата още не съм я завършила), наистина губи много. Напълно заслужени 5/5.